|
dzabaleban
|
 |
« poslato: 22 06 2007 11:28 » |
|
Mislim, čemu? Widowmaker nače sa hotelom priču o zvonjavi. Mislim da crkve i džamije uopšte ne bi trebale zvoniti i oglašavati se. Za koga? Svi ionako znamo koliko je sati i imamo neku vrstu sata sa sobom. Ko hoće u crkvu zna kad je služba. Ovo je teror, najpodlije vrste. Oni koji ne žive u blizini ne znaju kako je. Ako upućivanje peticije, naloga , zabrane, molbe ili čega već o prestanku zvonjenja znaci ugrožavanje vjerskog ili nacionalnog identiteta, ona predlažem da se taj identitet preseli u zvonik i nek živi tamo jedno 7 dana i nek ne silazi. I nek se nacionalno i vjerski uzdiže svakih 15 minuta kad odvali zvono. Da bar zvoni kad je služba ili svetac. Ovo je preseravanje i prepucavanje vjerskih dužnosnika i još jedan dokaz poltronstva i konformizma naše vlasti koja inače vodi "strogu brigu" o svojim građanima. "Znam ja nas...." B. Ćopić
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kad se neko nečem dobrom nada
|
|
|
|
Hellas
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 22 06 2007 12:09 » |
|
a tek ovi sa ozvucenjem sta da meni relgijia nalaze da svaki dan slusam pred ozvucenjem od 1000 w slusam moonsorrow, pe jebo te ubili bi me mislim da treba nesto poduzeti povodom tih vjerskih glasanja mozda neki teroristicki napad. nego teoretski sta bi trebalo uciniti i kome se obratiti za mogucu zabranu. katolicka crkva zvoni svaki sat, hodza mi je melem za usi u odnosu na ove koji su mi prakticno ispod prozora
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Napster creator Shawn Fanning responded later in the ceremony by presenting an award wearing a Metallica shirt, saying "I borrowed this shirt from a friend. Maybe, if I like it, I'll buy one of my own."
|
|
|
|
zeRo
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23 06 2007 02:52 » |
|
Ja sam potpuno protiv svih crkvi ovdje u Brodu... Ova katolicka me ubi svakih 15 minuta sa onim "jingle bells" zvoncicima, a ova pravoslavna kad zazvoni pomjera mi dupe iz stolice!
Znaci totaly AGAINST!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
Hellas
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23 06 2007 03:34 » |
|
poslusaj bismilahi od profe stvar dodani bubnjevi i gitara 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Napster creator Shawn Fanning responded later in the ceremony by presenting an award wearing a Metallica shirt, saying "I borrowed this shirt from a friend. Maybe, if I like it, I'll buy one of my own."
|
|
|
|
dzabaleban
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23 06 2007 04:18 » |
|
Jest da je ne offtopic nego čak i kontratopic  , ali ta stvar ,Bismillahi, ima svoju priču koju sam rad ispričati ako nekoga zanima. Ako se sjećaš, jednom sam pričao u Neptunu o njoj. Na početku je Al Qaria ili El Kari'a - Sura 101 iz Kur'ana koja govori o smaku svijeta Ovom prilikom bi se zahvalio još jednom Semiru Žepčanu i njegovom bratu koji su mi poklonili cd
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kad se neko nečem dobrom nada
|
|
|
|
Hellas
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23 06 2007 05:55 » |
|
Jest da je ne offtopic nego čak i kontratopic  , ali ta stvar ,Bismillahi, ima svoju priču koju sam rad ispričati ako nekoga zanima. Ako se sjećaš, jednom sam pričao u Neptunu o njoj. Na početku je Al Qaria ili El Kari'a - Sura 101 iz Kur'ana koja govori o smaku svijeta Ovom prilikom bi se zahvalio još jednom Semiru Žepčanu i njegovom bratu koji su mi poklonili cd sjecam se i ja bas tanji to prico prekjuce kad ono danas dodje i tema 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
petko666
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23 06 2007 06:33 » |
|
Ja se vec neko vreme raspitujem sta nam treba da to sprovedemo u djelo, vise se nemoze, covjece u 6h ujutru nemozes spavati kad uhvate dzinglati ko nenormalni...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Betraying and playing dirty, you think Youll win But someday youll fall, and Ill be Waiting Laughs of an insane man, youll hear Personality is my weapon against your Envy...
|
|
|
|
Widowmaker
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 23 06 2007 07:13 » |
|
E televizija, majka mudrosti! Juce gledam Allo, Allo na HRT-u i svabe su kao rjesenje protiv "umilnog" pjevanja madam Edith iz kafea koristili cepove za usi od sira.
UPOZORENJE!!! Ne koristiti sir sa puno rupa jer ima preveliku propusnost zvuka! Ne koristiti sir za mazanje (tipa Zdenka i sl.) ako su temperature zraka prevelike! NIKAD ne koristiti krem sireve jer nisu dovoljno homogeni!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 ...jer svijet je u nama, a ne u kulama...
|
|
|
|
|
|
sikedestroya
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 30 08 2007 05:15 » |
|
krleža kaže: crkve su naši otvoreni grobovi, uvijek čekaju na nas
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Jack Carver
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 30 08 2007 10:22 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
petko666
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 31 08 2007 01:50 » |
|
Pazi da te ne zaboli...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Betraying and playing dirty, you think Youll win But someday youll fall, and Ill be Waiting Laughs of an insane man, youll hear Personality is my weapon against your Envy...
|
|
|
|
|
|
toydog
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 06 09 2007 10:13 » |
|
Ima jedan pas iza pruge koji, svaki put kad hodža zapjeva (ili zauči), zapjeva s njim (zavija), od početka do kraja molitve. Jel ga jos iko cuo? Ako živite blizu pruge obratite pažnju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Bosanski Brod