|
jovicic
Gost
|
 |
« Odgovor #90 poslato: 23 06 2007 15:24 » |
|
Rafinerija Brod: zbog kvara otpadne vode se izlile u Savu
BROD, 23. JUN - Naftna mrlja koja se pojavila u rijeci Savi potiče iz brodske Rafinerije, rekao je direktor Rafinerije Drago Bačić.
"Zbog kvara na ispusnom ventilu došlo je do izlivanja manje količine otpadnih voda u rijeku Savu", rekao je Srni Bačić, nakon što je obišao postrojenja.
On je rekao da je kvar otklonjen i da više nema izlivanja otpadnih voda u rijeku Savu.
Bačić je ranije izjavio da mrlja ne potiče iz brodske Rafinerije, ali je nakon što je dobio detaljne izvještaje potvrdio da je, ipak, došlo do izlivanja otpadnih voda.
Hrvatski mediji ranije su javili da je juče u rijeci Savi kod Slavonskog Broda primijećena naftna mrlja promjera oko 500 metara i da se sumnja da je izvor zagađenja Rafinerija nafte u Brodu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jahrastaffaraj
|
 |
« Odgovor #91 poslato: 23 06 2007 15:32 » |
|
Hrvatski mediji ranije su javili da je juče u rijeci Savi kod Slavonskog Broda primijećena naftna mrlja promjera oko 500 metara i da se sumnja da je izvor zagađenja Rafinerija nafte u Brodu.
danas na onome dnevniku nove tv rekli mrlja promjera 10km
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jovicic
Gost
|
 |
« Odgovor #92 poslato: 23 06 2007 15:33 » |
|
Ljudi,u RS curi na sve strane
Iz Bimala iscurilo jestivo ulje
Iz Tvornice ulja "Bimal" u Brčkom su saopštili da je za sada neutvrđena količina jestivog ulja na tzv. sirovoj strani prerade, iscurila juče ujutru u rijeku Savu zbog kvara na automatskoj elektronskoj opremi. Odmah je aktiviran Preventivni štab organizovan u "Bimalu" za vanredne situacije.
"Mi smo rano jutros konstatovali da je pumpa nastavila rad, iako joj je elektronski izdata naredba za zaustavljanje u određeno vrijeme. Preduzeli smo hitne mjere zaštite rijeke, jer je ulje kroz kanalizaciju dospjelo u priobalje Save", izjavila je na licu mjesta Nataša Pucar, portparol "Bimala".
O incidentu su odmah obaviještene nadležne inspekcijske službe za zaštitu okoline, te Profesionalna vatrogasna jedinica.
"Na rijeci su postavljene prepreke, a u ulaznom kanalu separatori, tako da je širenje ulja zaustavljeno, bez obzira na to što nije riječ o trovanju, već samo o onečišćenju vode", kazala je Pucareva.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jahrastaffaraj
|
 |
« Odgovor #93 poslato: 23 06 2007 15:35 » |
|
ajmo se kupati(citati pjevuseci radi potpunog dozivljaja  )
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jovicic
Gost
|
 |
« Odgovor #94 poslato: 23 06 2007 15:38 » |
|
Naftna mrlja na Savi
BANJALUKA - Naftna mrlja koja se juče u jutarnjim časovima pojavila na rijeci Savi kod Broda/Bosanskog Broda iscurila je iz brodske Rafinerije nafte, potvrdili su Rajko Ubiparip, ministar privrede, energetike i razvoja RS, i Drago Bačić, direktor Rafinerije nafte u Brodu/Bosanskom Brodu.
"Radi se o veoma maloj mrlji, a dežurne ekipe u Rafineriji otklonile su mogućnost ponovnog stvaranja problema", kazao je Ubiparip.
Bačić je rekao da je mrlja nastala izlijevanjem otpadnih voda zbog kvara na ispusnom ventilu.
Mrlju su primijetili pripadnici Pogranične policije Hrvatske, koja je obavijestila policiju RS, a pošto se sumnjalo da je uzrok Rafinerija nafte u Brodu/Bosanskom Brodu, obaviještene su dežurne ekipe u Rafineriji.
Josip Vrbošić, ambasador Hrvatske u BiH, izjavio je da je, poslije dobijenih informacija iz Zagreba da se na rijeci Savi pojavilo više naftnih mrlja, zatražio informaciju i od Ministarstva vanjskih poslova BiH.
"Očekujemo, pošto je to ekološki izuzetno važno, da se provedu istražne radnje kako bi cijeli slučaj izlijevanja nafte u rijeku Savu bio razriješen", rekao je Vrbošić.
Ubiparip smatra da je "podignuto previše buke" u vezi s ovim slučajem.
"S obzirom na to da se vode aktivnosti u vezi s pokretanjem Rafinerije, koja će u svakom slučaju promijeniti poziciju drugih kompanija koje su naftne derivate prodavale na teritoriji BiH, može se naslutiti šta je uzrok 'buke'", rekao je Ubiparip.
I Nikola Špirić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, izjavio je da ovakva mrlja nije razlog za paniku i uzbunu.
Istakao je da je neophodno utvrditi kako je došlo do mrlje, jer, kako tvrdi, već tri mjeseca postoje najave da će se raditi na scenariju po kojem bi trebalo da se uzdrma uspješna privatizacija naftne industrije RS.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23 06 2007 16:01 jovicic »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jovicic
Gost
|
 |
« Odgovor #95 poslato: 23 06 2007 15:57 » |
|
A i slavonci zapjenili
Rafinerija u Bosanskom Brodu ispušta naftu u Savu
SLAVONSKi BROD - Iako rafinerija nafte koju su nedavno kupili Rusi ne radi iz nje istječe nafta u Savu. Zbog oblika korita rijeke sva nafta završi na hrvatskoj strani obale a zagađenjem i neizdrživim smradom ugroženo je područje centra Slavonskog Broda, posebno od glavnog gradskog trga, preko naselja splavara do kupališta Poloj.
Pricao sam sa rafinercima,pripremaju pogon pa otpustili malo prljavstine.Kazu da su prije rata pustali ovako citav dan, a sad se svi uzjebali zbog male mrljice. Poceli su sa remontom pogona / e to je vijest.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jovicic
Gost
|
 |
« Odgovor #96 poslato: 23 06 2007 17:01 » |
|
Ja jednostavno ne mogu da izdrzim a da ne pozdravim sve prolaznike preko ove teme,a kojih je svakim danom sve vise. Pozdrav mlogima! Lovac na novac je postalo cesto zanimanje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jovicic
Gost
|
 |
« Odgovor #97 poslato: 23 06 2007 17:07 » |
|
Evo vam malo informacija. Rusi su se smjestili u Motelu DVOR u Derventi,ima ih petnaestak a glavni je g.Litvinenko koji bi treba postati i upravnik Rafinerije,odnosno ono sto se kod nas zvalo Generalni direktor (ili V.Mujicic) Ugovor sa rusima se zakljucio pod uslovima: -da je 10 godina ne mogu prodati -da mora raditi proizvodnja Jos informacija mozete dobiti upitom na moj mail> daliborj@yahoo.com
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
NRaider
|
 |
« Odgovor #98 poslato: 24 06 2007 04:44 » |
|
nema sta ti si se pravo bacio na informisanje......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Life is a waterfall Were one in the river And one again after the fall Swimming through the void We hear the word We lose ourselves But we find it all....
|
|
|
|
Hellas
|
 |
« Odgovor #99 poslato: 26 06 2007 06:18 » |
|
sta je pocele akcije rasti a jebemu a ja ih jos nisam kupio dok budem mogao biti ce kasno jer ce biti vec preko 3 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Napster creator Shawn Fanning responded later in the ceremony by presenting an award wearing a Metallica shirt, saying "I borrowed this shirt from a friend. Maybe, if I like it, I'll buy one of my own."
|
|
|
|
Zeka
|
 |
« Odgovor #100 poslato: 26 06 2007 07:31 » |
|
Ja sam odustao. Nemam kad otići. Kad idem s posla toliko sam umoran da mislim samo na to kako ću doći kući, natrpati se čime stignem i odmarati.
Zepter fond ima akcije u Rafineriji i TE Ugljevik, pa kontam kad skoči cijena Rafineriji skočiće cijena i Zepteru. Sad je na 21 i nešto, a prije 3 mjeseca je bila 33 km.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
hakela9
Glagoljivac Pripravnik
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #101 poslato: 03 07 2007 05:44 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
zeRo
|
 |
« Odgovor #102 poslato: 03 07 2007 06:25 » |
|
Jos ih nema... Kruze price da su bili u opstini da se raspituju za kupovinu nekog zemljista, gdje ce izgradit stambene zgrade i jos kojesta... Ali i dalje ih nema... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Widowmaker
|
 |
« Odgovor #103 poslato: 03 07 2007 11:04 » |
|
A remont i plate odgodjeni. Radnici u kurcu!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 ...jer svijet je u nama, a ne u kulama...
|
|
|
|
dzabaleban
|
 |
« Odgovor #104 poslato: 03 07 2007 12:07 » |
|
A remont i plate odgodjeni. Radnici u kurcu!
Idealno za slušanje balaševićevih balada tipa Ne volim januar ili Ne lomite mi bagrenje. A baš smo se bili poradovali. Čuo sam za neki novi termin 20.7.2007. To bi kao trebao biti dan kada će Godot stići.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kad se neko nečem dobrom nada
|
|
|
|